Αρχική σελίδα » Ανθρώπινο Δυναμικό » Διδακτικό προσωπικό (ΔΕΠ)

Ο Νικόλαος Μυλωνάς είναι Καθηγητής της Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Μ.Β.Α. από το Baruch College και Διδακτορικό Δίπλωμα από το City University of New York και έχει διδάξει μαθήματα χρηματοοικονομικής στο University of Massachusetts at Amherst, στο Baruch College και στο ALBA. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Τομέα Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και υπηρετεί ως Διευθυντής του Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών από το 2006. Η ερευνητική του ενασχόληση εστιάζεται σε θέματα κεφαλαιαγορών, θεσμικής επένδυσης, παραγώγων και αγορών ενέργειας. Έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία και πολυάριθμα άρθρα σε αξιόλογα διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά περιλαμβανομένου του Journal of Finance, Journal of Futures Markets, European Financial Management, British Journal of Management, Energy Economics κ.α. Τα σημεριvά εvδιαφέρovτα τoυ Δρ. Μυλωvά μεταξύ άλλωv επικεvτρώvovται στηv μελέτη της Ελληvικής αγoράς χρήματος και κεφαλαίου, τις αγορές παραγώγων, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τα αμοιβαία κεφάλαια, τη θεσμική επένδυση, και την εταιρική διακυβέρνηση. Στην επαγγελματική του καριέρα είχε υπηρετήσει ως Διευθυντής Επενδύσεων και σύμβουλος σε τράπεζες, θεσμικούς επενδυτές και χρηματιστηριακές εταιρείες. Σήμερα υπηρετεί ως Πρόεδρος ΔΣ σε εταιρεία ενέργειας, και ως μέλος ΔΣ της ΕΧΑΕ και του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου.

Ο Δημήτριος Καινούργιος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc in Money, Banking and Finance) από το Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Ηνωμένο Βασίλειο, και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) από το ΕΚΠΑ. Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε μεταπτυχιακά προγράμματα των Πανεπιστημίων Strathclyde και Wales και στο κοινό MBA του Πανεπιστημίου του Kentucky με το ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης, διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε επαγγελματική και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Δημοσιευμένα άρθρα του εμφανίζονται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με το σύστημα των κριτών, όπως: Journal of International Financial Markets, Institutions & Money, International Review of Financial Analysis, The Manchester School, Small Business Economics, Journal of Multinational Financial Management, Multinational Finance Journal, Journal of Policy Modeling, Research in International Business and Finance, Finance Research Letters, Applied Financial Economics, Applied Economics Letters, κ.α. Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων, κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες του σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην ανάλυση και μετάδοση χρηματοπιστωτικών κρίσεων, στην αλληλεξάρτηση διεθνών και αναδυόμενων χρηματοοικονομικών αγορών, στην επίδραση της μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής στις αγορές και στη διαχείριση κινδύνου.

Λεβεντίδης Ιωάννης - Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο κ. Λεβεντίδης Ιωάννης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από το τμήμα Μαθηματικών του Παν. Αθηνών με άριστα το 1987. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης (Master) στα Καθαρά Μαθηματικά με διάκριση από το King’s College London. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου στη Θεωρία Ελέγχου (Control theory).

Έκτοτε έχει συγγράψει περισσότερα από πενήντα επιστημονικά άρθρα και ανακοινώσεις σχετικά με  την Θεωρία Ελέγχου και Συστημάτων, Συστήματα Ανάδρασης, Αποκεντρωμένα Συστήματα, Ασαφή Έλεγχο, δυναμικά Οικονομικά και Risk Management . Έχει επίσης εμπορική εμπειρία σε πληθώρα τραπεζικών έργων και έχει υπάρξει  Risk Manager σε Ελληνικές τράπεζες. Πρόσφατα υπήρξε Marie Curie Research fellow με αντικειμενο Control theory στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και είναι Honorary Visiting Professor στο ιδιο Πανεπιστημιο.

Ο Γιώργος Δότσης είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Πειραματικό Λύκειο και κατόπιν σπούδασε στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά από το Cass Business School της Μεγάλης Βρετανίας και  εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή με γνωστικό αντικείμενο τα Χρηματοοικονομικά στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περίοδο 2006-2011 εκλέχτηκε Λέκτορας και στη συνέχεια Επίκουρος Καθηγητής (Senior Lecturer) στα Χρηματοοικονομικά στο Essex Business School του Πανεπιστημίου του Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, όπως Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, Τιμολόγηση Παραγώγων, Χρηματοοικονομική Οικονομετρία και Ποσοτικές Μεθόδους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αποτίμηση αξιογράφων, θεωρία χαρτοφυλακίου, αξιολόγηση επενδύσεων και εφαρμοσμένη οικονομετρία και έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως το Journal of Banking and Finance, Journal of Empirical Finance και Journal of Futures Markets. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών σε θέματα χρηματοοικονομικής ανάλυσης και επενδύσεων.

Ο Στέλιος Κώτσιος σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακά στην Επιχειρησιακή Έρευνα,  Μαθηματική Θεωρία Ελέγχου-Κυβερνητική και τα Δυναμικά Συστήματα. Ασχολείται ερευνητικά με την μελέτη των μη γραμμικών διακριτών δυναμικών συστημάτων και την εφαρμογή τους στην πληροφορική, την ηλεκτρονική και την οικονομία. Έχει διδάξει σε πλήθος ανώτατες σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1998 είναι μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (σήμερα Καθηγητής),  όπου διδάσκει μαθηματικά και μελετά ερευνητικά τα δυναμικά οικονομικά συστήματα με έμφαση στα μακροοικονομικά υποδείγματα.

 

Ο Γιώργος Χορταρέας είναι Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστήμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Σπούδασε στα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (πτυχίο), του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης (M.Phil.), και του Πανεπιστημίου του Connecticut (Ph.D., 1999). Η ερευνά του επικεντρώνεται στη θεωρία της μακροοικονομικής πολιτικής με έμφαση στη νομισματική πολιτική, στη σχέση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της μακροοικονομίας, και στη διεθνή μακροοικονομική με έμφαση στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.